Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


SufniBumi
SufniBumigazdira talált2013-02-24
bekerült:2012-03-20
honnan:tulajdonostól átvett
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:kan iv.
született:2008-03-22
szín:fekete-cser
szőr típus:rövid
méret:közepes
leírás:SufniBumi körülbelül 2008. március 22-es születésű, ivartalanított, keverék kan kutyus, közepes termetű, súlya hozzávetőleg 15 kg. Egész addigi életét két vasajtó között, egy 30 m2-es térben élte, csak kandikálni tudott kifelé – a gazdasági udvarra. Ha még így is “zavart”, a sufniba zárták, ahol meglehetősen sok időt tölthetett, mert körben, háta magasságában koromfekete volt az egyébként fehérre meszelt fal.
Hozzánk kerülésekor rettentően félénk volt, ami nem csoda, hiszen a nulla ingert kapó falusi sufnikutya felkerült a fővárosba, újdonság volt neki minden, az utca, a hangok, a kert tágassága, az idegen emberek és kutyák: meg kellett emésztenie, hogy nem ő és volt társa, egy németjuhász, az egyedüli kutyák a földön, és az emberi népesség sem három főből áll. Az alkalmazkodás ezzel együtt nagyon jól sikerült, agresszió jelét soha nem mutatta, még az állatorvosnál, vizsgálat közben sem.
Mára már összeszedte magát, még meg-megriad néha, de már boldogan, csóválva sétál pórázon, mindenkinek örül, mindenkit szeret, és profin kunyerál, olyan tekintettel, hogy ember legyen a talpán, aki nem hiszi azt, hogy az eb menten éhenhal, ha nem kap egy falat kaját.
Bumi a szobatisztaságot most tanulja – lévén, hogy erre korábban nem volt lehetősége – nagyon igyekszik, már majdnem száz százalékos. Szuka és kan kutyával egyaránt kijön, bár, ha a kan domináns, és fitogtatja az erejét, Bumi sem hagyja magát elnyomni. A helyén nem rongál, egyedül hagyva sem tesz kárt semmiben. Pórázon szépen sétál, rengeteget fejlődött ezen a téren is. Nincs hatalmas mozgásigénye, ezért egy aktívabb nyugdíjasnak is ideális társa lehet. Jelez, ha történés van, azt is inkább a kertben, a lakásban csendben van. Kajáját nem félti, sem más kutyáktól (szukákkal teszteltük), sem az embertől. Várjuk, aki kárpótolná elveszett gyerekkoráért, és az életéből elvett első négy évért!
Érdeklődni róla Takács Katinál lehet a 06-70-223-6476-os telefonszámon.
külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdira_talalt_kutyusok/2013-01-01-2013-12-31/sufnibumi/
hely:Budapest, panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com